Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne PAVO.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

SPLOŠNE DOLOČBE

Opredelitev pojmov:

 • ponudnik je Pavo skupina d.o.o., Vodovodna ulica 20, 2000 Maribor, lastnik spletne trgovine PAVO.si
 • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Veljavnost splošnih pogojev

Določbe splošnih pogojev veljajo za vse storitve elektronskega poslovanja in dopolnjujejo določbe veljavne zakonodaje, ki urejajo področje varstva potrošnikov, področje varstva osebnih podatkov ter drugih področij, ki se nanašajo na elektronsko poslovanje družbe.

V kolikor bi zaradi spremembe veljavnih predpisov, ki urejajo ta področja, posamezna določba teh splošnih pogojev postala neveljavna, to ne vpliva na veljavnost preostalih določb in s tem teh splošnih pogojev.

Ponudnik ima pravico do občasnega dopolnjevanja in spreminjanja teh splošnih pogojev. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na spletni strani pavo.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembami in dopolnitvami, v kolikor po objavi sprememb nadaljuje z uporabo elektronskih storitev.

Odgovornost za delovanje in vsebino spletne strani podjetja PAVO skupina d.o.o.

Ponudnik bo pri urejanju spletnega mesta skušal zagotavljati ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh straneh (identiteta podjetja, kontaktni naslovi, bistvene značilnosti blaga, cena in dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve naročila oziroma storitev, način plačila in dostave, veljavnost ponudbe, reklamacijski postopek).

Ponudnik se pri urejanju spletnega mesta po najboljših močeh trudi, da so vse storitve na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, vendar ne jamči da bodo elektronske storitve delovale brez prekinitev, brez problemov, brez pomot ali napak, prav tako tudi ne jamči za uspešnost uporabe teh storitev.

Spletna stran vsebuje t. i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Ponudnik ne zbira nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani.

Za namene statistike si podjetje PAVO skupina d.o.o., pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika, predvsem pa ne pridobiva IP naslova obiskovalcev. Kakršnokoli spremembo upravljanja spletne strani bomo objavili na tem mestu. Strežnik, na katerem se nahaja ta spletna stran, se nahaja v Mariboru in je ustrezno zavarovan.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadarkoli iz tehnoloških, pravnih ali poslovnih razlogov spremeni vsebino svojih spletnih strani ali spremeni posamezne parametre storitev ali storitve ukine brez predhodnega opozorila.

V zakonsko dovoljenem obsegu je izključena vsaka odgovornost podjetja PAVO skupina d.o.o. ali katerekoli druge pravne ali fizične osebe (v nadaljevanju druge osebe), ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta pavo.si.

Podjetje PAVO skupina d.o.o. ali druge osebe v nobenem primeru niso odgovorne za izgubo ali okrnjeno dostopnost podatkov ali kakršnokoli drugo slučajno, posredno, posebno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe storitev, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, tehnične napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov.

Objavljene vsebine nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Za morebitne napake na tem spletnem mestu (cene, dobavni roki, opisi izdelkov, ipd.) se vam opravičujemo.

Ponudnik lahko po svoji lastni presoji odpove ali začasno prepreči dostop in uporabo storitev, ki se nahajajo na spletnem mestu pavo.si zaradi kršenja teh splošnih pogojev ali veljavnih predpisov ali kakršnegakoli drugega ravnanja, za katerega družba meni, da je nezakonit oziroma škodljiv do tretjih oseb ali za delovanje storitev.

Na spletnem mestu pavo.si nekatere spletne povezave vodijo tudi na nekatere druge spletne strani, ki jih ne upravlja podjetje PAVO skupina d.o.o. in tudi ne preverja njihove vsebine. Podjetje navaja te povezave zgolj kot informacijo uporabnikom in takšne povezave ne predstavljajo uradne ponudbe ali odobravanja izdelkov, storitev ali informacij ter tudi ne pomenijo nobenih povezav med podjetjem PAVO skupina d.o.o. in med upravljavci teh povezanih spletnih strani.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 7. način plačila in dostave
 8. časovno veljavnost ponudbe
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Način poslovanja in komuniciranje

Podjetje PAVO skupina d.o.o. posluje tako z fizičnimi (B2C) kot pravnimi osebami (B2B) z uporabo elektronskih sredstev v obliki spletne trgovine, ki se nahaja na spletnem naslovu pavo.si.

Podjetje PAVO skupina d.o.o. bo z uporabnikom stopilo v stik s sredstvi komuniciranja na daljavo, le če ta temu ne bo izrecno nasprotoval oziroma, če se bo uporabnik s tem vnaprej strinjal. Pri tem bodo elektronska komercialna sporočila kot taka jasno razpoznavna, pošiljatelj bo jasno razviden, pogoji za sprejem posebnih ponudb (popusti, promocije ipd.) bodo nedvoumno označeni, hkrati pa bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Poslovni uporabniki

Spletno mesto pavo.si je namenjeno tudi uporabi poslovnih uporabnikom – B2B (tako podjetnikom posameznikom, kot tudi drugim javnim in zasebnim pravnim osebam). Zanje se ne uporabljajo določbe teh splošnih pogojev, ki zadevajo pravice in obveznosti namenjenim izključno potrošnikom.

ZAČETEK IN UPORABA STORITEV – REGISTRACIJA IN PRIJAVA

Obisk in brskanje po spletne strani pavo.si

Uporaba spletnega mesta pavo.si je omogočena vsem fizičnim in pravnim osebam, pri čemer se za ogled strani ni potrebno registrirati ali prijaviti. Registracijo ali prijavo je potrebno opraviti zgolj v primeru potencialnega nakupa izdelka.

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne PAVO.si (www.pavo.si) pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Postopek nakupa

Ko izberete izdelek, ki bi ga želeli kupiti, ga dodate v nakupovalno košarico s klikom na gumb »dodaj v košarico«. Simbol za košarico najdete zgoraj desno. Če se pomaknete ali kliknete na njo, se vam bo prikazala vsebina košarice z izdelki, ki ste jih nabrali (slika, opis in cena izdelka). V košarici lahko pred zaključkom nakupa Izdelku ali izdelkom spreminjate količino ali pa odstranite posamezni izdelke iz košarice.

To storite na naslednji način: če želite povečati število izbranih izdelkov pritisnite na znak “+”, če želite zmanjšati število izbranih izdelkov pritisnite znak “-“, če želite posamezni izdelek odstraniti iz košarice pritisnite znak “x”.

Nato lahko nadaljujete z nakupovanjem in dodajanjem izdelkov, ali pa greste na zaključek nakupa.

Ko ste izbrali vse izdelke in ste v košarici preverili, da imate v njej prave izdelke, nadaljujete s klikom na blagajno. V tem koraku vnesete vaše osebne podatke, če opravljate nakup kot gost. Kupcem, ki so v preteklosti že opravili registracijo v naš sistem, se bodo ob ponovni prijavi s svojim geslom podatki izpolnili samodejno.

Če želite, lahko po vnosu svojih podatkov izberete tudi dostavo na drug naslov. To naredite s klikom na tekst »DOSTAVI NA DRUG NASLOV? « Nato vnesete podatke naziv in naslov kamor želite, da se naročeno dostavi.

V naslednjem koraku izberete s klikom način plačila in pred zaključkom naročila preverite vse vpisane podatke (osebne podatke, naslov za dostavo, izbrane izdelke in količine izbranih izdelkov, način plačila), če so pravilni. Kupec odgovarja za pravilnost vpisanih podatkov.

Pred zaključkom naročila (gumb KUPITE SEDAJ) potrdite s klikom na gumb pogoje poslovanja in politiko zasebnosti, ko ste prebrali:

 • Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani
 • Prebral sem in se v celoti strinjam s politiko zasebnosti

Za zaključek nakupa pritisnite gumb KUPITE SEDAJ. Spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” naročilo in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …) na e-mail, ki ste ga vnesli. S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Rok dobave 3-7 dni. Če bo rok dobave več kot 7 delovnih dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Z zaključitvijo naročila prevzamete obveznost prevzema naročenega in kopijo naročila prejmete na vnesen mail. Oddaja vašega naročila vas tako zavezuje k plačilu le-tega.

PREKLIC NAROČILA

Preklic naročila je možen do 1 ure po oddanem naročilu, oz. do 12.00 (velja za naročila oddana tik pred 12.00). Po tej uri so paketi oddani dostavni službi najkasneje v roku 3 dni. V večini primerov bo naročilo že naslednji delovni dan pri naslovniku.

Plačilo

Ponudnik kupcu pošlje račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Uporabnik plača s plačilnimi karticami, po predračunu na TRR (velja za Slovenijo) ali z gotovino ali kartico ob osebnem prevzemu v PE podjetja.

Na računu sta razčlenjena cena in stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Vklopi razum, vzemi račun.

DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je odprema blaga 3-5 delovnih dni po prejemu nakazila. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Prevoz vselej plača naročnik izdelkov, razen če naročilo presega določeno vsoto in se ponudnik odloči za brezplačno dostavo. Naročene artikle odpošljemo v roku 3-5 delovnih dni od prejetja nakazila. Naročeno prispe do stranke po navadi naslednji delovni dan, redko potrebuje dlje časa. Ko obdelamo naročilo in ga odpošljemo, vas o tem obvestimo preko e-maila, ki ste ga navedli v kontaktu. Pošiljke so sledljive, zato se lahko obrnete na nas in nam pišete na narocila@pavo.si, če paketa niste prejeli, oz. ga čakate dlje časa. Preverili bomo, kje se pošiljka nahaja.

Čez vikend odprema ne dela.

Dostava se izvrši v dogovorjenem roku preko dostavne službe DPD (General Logistics Systems logistične storitve d.o.o.), vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša. Podatek o strošku dostave je kupcu na voljo pri oddajanju naročila, ki se v večini primerov izračuna glede na težo naročenih izdelkov.

Stroški odpreme blaga za Slovenijo znašajo:

 • 5,00 eur z DDV, je teža pošiljke manjša od 15 kg,
 • 7,00 eur z DDV, če je teža pošiljke med 15 in 30 kg.

Vse navedene cene za izdelke so v EUR in zajemajo DDV (davek na dodano vrednost)

Pri nakupu nad 150 eur z DDV (skupna vrednost izdelkov z odštetimi popusti) je strošek odpreme GRATIS.

Dostava preko DPD:

Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko preusmerite na eno izmed Pickup prevzemnih točk (7 dni) ali DPD Pickup Station – paketomati (7 dni). Če se pošiljka zaradi napačno vpisanih podatkov naslova prejemnika s strani stranke vrne k nam nazaj, nastanejo dodatni stroški, za katere odgovarja stranka. Stroški za ponovno pošiljanje in odpreme takšne pošiljke na nov naslov se zaračunajo stranki v višini 15 eur (plačilo po predračunu). Če si stranka premisli in ne želi ponovnega pošiljanja, se ji vrne le vplačana kupnina za izdelke. V primeru brezplačne dostave, se stranki zaračuna manipulativni stroški v višini 15 eur in se ji vrne razlika kupnine.

Pred zaključkom naročila ste seznanjeni z navedenim stavkom: »Kupec z oddajo naročila prevzame obveznost plačila«. Z zaključitvijo naročila se s tem stavkom strinjate in kopijo naročila prejmete na podan mail. Oddaja vašega naročila vas tako zavezuje k plačilu le-tega.

Dostava na Pickup prevzemno točko ali DPD Pickup Station – paketomat

Na dan dostave boste prejeli obvestilo o prejemu pošiljke in možnostjo spremembe dostave paketa. Preusmerite paket na sebi najbližjo Pickup prevzemno točko ali v kateri koli paketomat v Sloveniji. Prevzem paketa je možen 7 delovnih dni.

Več informacij o prevzemu paketov najdete na:

https://www.dpd.com/si/sl/prejem-paketov/

*PLAČILO PO PREDRAČUNU ZA SLOVENIJO

Za višino provizije pri plačilu po predračunu povprašajte pri banki, preko katere izvajate plačilo.

Podatki za nakazilo:

PAVO skupina d.o.o.
Vodovodna ulica 202000 Maribor
TRR/IBAN SI56 3000 0001 1651 385
Sklic: SI00 +številka naročila
BIC, SWIFT BANKE: SABRSI2X

Naročilo po predračunu velja le 3 delovne dni. Tako tudi ARTIKLE PO PREDRAČUNU HRANIMO LE 3 DELOVNE DNI. Po treh dneh se smatra, da od nakupa odstopate, vaše naročilo storniramo in artikle vrnemo v prodajo.

*PLAČILO S PLAČILNIMI KARTICAMI (kreditne kartice-spletni sistemi Activa)

V košarico dodajte artikle, ki jih želite kupiti. Po zaključku naročila boste preusmerjeni na sistem Activa. Vnesite številko kreditne kartice ter varnostno kodo. V naslednjem koraku potrdite plačilo in nakup je zaključen.

Dostava na Hrvaško

Stroški odpreme se zaračunajo po veljavnem ceniku DPD. Stroški odpreme se povečujejo glede na težo pošiljke. Plačilo je možno s kartico. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov. Naročene artikle odpošljemo v roku 3-5 delovnih dni, naročeno prispe do stranke skladno z dostavo DPD. Ko obdelamo naročilo in ga odpošljemo, vas o tem obvestimo preko emaila, ki ste ga navedli v kontaktu. Pošiljke so sledljive, zato se lahko obrnete na nas in nam pišete na narocila@pavo.si, če paketa niste prejeli, oz. ga čakate dlje časa. Preverili bomo, kje se pošiljka nahaja.

Dostava v ostale države EU

Plačilo je možno s kartico. Stroški odpreme po veljavnem ceniku DPD. Stroški odpreme se povečujejo glede na težo pošiljke. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov. Naročene artikle odpošljemo v roku 3-5 delovnih dni. Ko obdelamo naročilo in ga odpošljemo, vas o tem obvestimo preko emaila, ki ste ga navedli v kontaktu. Pošiljke so sledljive, zato se lahko obrnete na nas in nam pišete na narocila @pavo.si, če paketa niste prejeli, oz. ga čakate dlje časa. Preverili bomo, kje se pošiljka nahaja.

Dostava v ostale države izven EU

Stranke iz držav nečlanic EU nas kontaktirajte na  narocila@pavo.si  za naročilo in strošek pošiljanja. Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

KODE UGODNOSTI

Kode ugodnosti oz. kode za popust imajo datumsko določeno trajanje in veljajo le na navedene izdelke po rednih cenah in ob direktnem vnosu stranke v naročilo. Tako se popust avtomatsko obračuna.  Kode ugodnosti ne veljajo na že znižane izdelke. Naknadni vnos kode v že oddano naročilo, kjer se koda s strani stranke ni vnesla, ni možen, prav tako koda ne velja na že oddana naročila v preteklem času. Po oddanem naročilu, kjer se je koristila koda, se naknadno k naročilu ne da dodajati še dodatnih izdelkov. Kode popusta, akcije, popusti se med seboj izključujejo. V enem naročilu lahko koristite le eno kodo popusta naenkrat. Dveh ali več naročil, kjer sta/so bili/bile koriščeni/e 2 ali več kod ugodnosti ali akcija, ne gre naknadno združevati v eno naročilo. Vsako naročilo se obdela posebej in se posebej tudi odpošlje.

ODSTOP OD POGODBE, VRAČILO BLAGA

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo/menjava blaga

ODSTOP OD POGODBE: Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za odstop od pogodbe je štirinajst dni od datuma, ko ste vi ali tretja oseba, ki ste jo navedli, in to ni prevoznik, prevzeli naročeno blago.

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu, ki ga najdete na povezavi ODSTOP OD POGODBE ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe (ZVPot člen 43.db). Izjavo lahko podate tudi na elektronski naslov info@pavo.si .

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku za odstop od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži s pripadajočimi dokumenti, saj v nasprotnem primeru odgovarjate za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

Če odstopite od te pogodbe, vam moramo nemudoma in najkasneje v roku 14 dni od dneva, ko smo prejeli obvestilo o vašem odstopu od te pogodbe, povrniti vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas. Stroške vračila blaga krijete sami. Vrnitev plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Če stranka vrne paket na račun podjetja, ali pošlje paket z odkupnino, le-tega podjetje zavrne. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec.

VRAČILO/MENJAVA BLAGA: v primeru, da ste kupili artikel, ki ne ustreza in bi ga želeli vrniti, izpolnite obrazec VRAČILO BLAGA. Menjav ne izvajamo. Stroške pošiljanja blaga do nas krije kupec. Stranki uredimo vračilo denarja za vrnjen izdelek na plačilno sredstvo, s katerim je plačala izdelek. Če želite drugo velikost izdelka ali popolnoma drug izdelek, oddate novo naročilo v trgovini. Če ste koristili v prvotnem naročilu kode ugodnosti ali druge akcije, ki so medtem potekle, pri novem naročilu ne veljajo več.

POGOJ ZA VRAČILO je neuporabljen izdelek, v embalaži, ki je prav tako nepoškodovana.  Prav tako je deklaracija obvezni del izdelka, ki jo morate tudi vrniti nepoškodovano. Če izdelek stranke ne ustreza pogojem vračila, ga vrnemo stranki na njene stroške.

Fotografije izdelkov so fotografije realnih izdelkov. Se pa lahko zgodi, da različni ekrani (različnih mobitelov, monitorjev, itd) lahko prikazujejo različne odtenke barv izdelkov (tudi temnejše, svetlejše…). Na to ne moremo vplivati in je odvisno od aparatov. Vsekakor pa takšen izdelek lahko vrnete, če ste si barvo predstavljali drugače. Enako za to veljajo vsi pogoji, kot že navedeno v prejšnjem odstavku.

Izdelek, ki je drugače spremenili njegov prvoten izgled, in bi ga želeli vrniti, ker ste si premislili, ni predmet vračila. Vračilo je možno le pod pogoji, ki so zapisani pod “Pravica do odstopa od pogodbe”.

 REKLAMACIJA

V primerih, ko ste prejeli pošiljko, kateri niso priloženi vsi dokumenti, podatki na računu niso pravilni ter v drugih podobnih primerih, prosimo, da se z opisom pomanjkljivosti obrnete na narocila@pavo.si. V najkrajšem možnem roku vam bomo posredovali ustrezno pojasnilo, navodila ali dostavili manjkajoči material.

Svetujemo, da ko prejmete blago, ga pregledate in če ugotovite napako na blagu, ki ni v skladu z navedenim v spletni trgovini, nas obvestite preko obrazca VRAČILO BLAGA, kjer se bomo dogovorili o nadaljnjem postopku. Kupljen artikel se vrača skupaj z nepoškodovano embalažo in nepoškodovanimi morebitnimi dodatki (kartoni, knjižice, PVC vrečke,…). Embalaža je del prodajnega artikla. Če je del embalaže strgan, poškodovan, ali pošljete izdelke brez sestavnega dela embalaže (kartončki, PVC vrečke,…), se smatra, da je bil izdelek uporabljen. Stroške vračila blaga krije kupec.

Če se pri reklamaciji blaga odločite za menjavo z drugim modelom izdelka, se zanj upoštevajo cene v spletni trgovini v trenutku, ko prejmemo vaše kupljene izdelke. Pri tovrstni menjavi izdelkov za rešitev reklamacije ni možno vnovčiti kuponov, oz. kod popustov.

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

GARANCIJA

Kupec lahko napako reklamira kadarkoli v garancijskem roku. Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija (seznam teh izdelkov določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje) in za tiste, za katere je bila dana prostovoljna garancija. V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva brezplačno odpravo napake. Če napake ni mogoče odpraviti ali je podjetje ne odpravi v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov enak brezplačen izdelek.

Kakšen je postopek uveljavljanje garancije?

Kupec mora v garancijskem roku in pod garancijskimi pogoji s pisno vlogo od dajalca garancije zahtevati odpravo napak, pri tem pa mora predložiti tako izdelek kot garancijski list ter kopijo računa. Kupec z odpravo napak ali nadomestitvijo izdelka nima nobenih stroškov. Če prodajalec ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, zaradi česar se izkaže, da je garancijski zahtevek neupravičen, bo izdelek s pisnim obvestilom poslal nazaj na njegove stroške.

POŠKODOVANE POŠILJKE, NEPREVZEM POŠILJKE

OBRAVNAVA POŠKODOVANIH POŠILJK

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, vas prosimo, da nas takoj obvestite na telefonsko številko 040 166 989 ali na narocila@pavo.si , kjer boste prejeli vse nadaljnje informacije. Sprožili bomo postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket pustite v enakem stanju kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili), ravno tako obdržite originalno embalažo! Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, poštne nalepke in pa opis poškodbe.

Zahtevek na DPD komisijsko obravnavajo in na podlagi njihovega odgovora ali odobritve se kupcu vrne kupnina ali naroči nov artikel. Prizadevali si bomo, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

NEPREVZEM NAROČENEGA

Ko vaše naročilo obdelamo in ga oddamo na pošti, prejmete od nas sporočilo na e-mail naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, da lahko paket pričakujte v naslednjih dneh. Če vam poštar osebno paketa ne more predati, vam v nabiralnik da Obvestilo o prejeti pošiljki. Čas za prevzem naročenega na pošti je 7 dni. Tako dolgo vas paket čaka in če ga ne prevzamete, se le-ta vrne na naš naslov.  Če iz kakršnega koli razloga Obvestila od poštarja nimate, nas prosim kontaktirajte na narocila@pavo.si in posredovali vam bomo podatke s katerimi lahko paketek dvignete brez tega listka.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik, je trajno shranjena pri podjetju Pavo skupina d.o.o., Vodovodna ulica 20, 2000 Maribor. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov info@pavo.si .

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 2. pošiljatelj mora biti jasno razviden
 3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo se lahko odda  preko e-naslova info@pavo.si. Ponudnik vam bo v petih delovnih dnevih potrdil na vaš elektronski naslov, da je prejel pritožbo in vam bo sporočil predvideni čas obravnave le-te. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Spletna trgovina pavo.si ne priznava nobenega izvajalca, pristojnega za izvensodno reševanje pravnih sporov (IRPS), s katerim bi lahko potrošnik reševal spore preko platforme Evropske komisije za spletno reševanje sporov

 POLITIKA ZASEBNOSTI

https://www.pavo.si/zasebnost/

SEDEŽ PODJETJA:

PAVO skupina d.o.o.
Vodovodna ulica 20
2000 Maribor

Poslovna enota za lasten prevzem:

PE Avtopralnica PAVO
Linhartova ulica 8
2000 Maribor

Davčna številka: SI 44444176 (smo davčni zavezanec)
Matična številka: 6094325000
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču Ptuj pod registrsko številko Srg 2012-3032.

Kontakt podjetja: info@pavo.si

Kontakt spletna prodaja (info, naročila, menjave): narocila@pavo.si

DELOVNI ČAS:

Na vaša sporočila ali klice odgovarjamo pon-pet, 9.00-12.00.
Lasten prevzem: pon-pet, 8.30-15.30

Scroll to Top